Opslag van droogvoer – Royal Canin Droogvoer correct opslaan

Royal Canin droogvoer voor hondeHet juiste voer voor uw eigen hond kiezen is vaak niet gemakkelijk, aangezien elke eigenaar enkel het beste voor zijn schat wenst. Daarom gebruiken vele eigenaars van honden Royal Canin Droogvoer, dat zowel als volledig voer kan gebruikt worden, in combinatie met natvoer, of zelfs als voedingssupplement vanwege de rijkdom aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. De correcte opslag van het voer is essentieel, zodat het droogvoer niet slecht wordt, en blijft voldoen aan de behoeften van uw hond. We vertellen u hoe u het droogvoer optimaal kunt opslaan, en wat u daarvoor nodig heeft.

Merk de houdbaarheid van het droogvoer op

Zelfs droogvoer heeft een vervaldatum, en mag daarna niet meer gebruikt worden. Na de vervaldatum kan de producent niet langer garanderen dat het voer vers is en gezond voor uw hond.

Royal Canin droog voedselDaarom is het van belang dat u zich informeert over de bewaarmiddelen gebruikt in het voer. Natuurlijke bewaarmiddelen, zoals de belangrijke vitamine E, breken sneller af dan kunstmatige stoffen zoals BHT en BHA. Daardoor heeft natuurlijk droogvoer een kortere houdbaarheid. Droogvoer vervalt sneller dan natvoer, gewoonlijk na één jaar. Dit dient te volstaan, aangezien het dagelijks gebruikt wordt. Na de vervaldatum dient u het voer weg te gooien, aangezien u de verantwoordelijkheid heeft voor uw hond, en niet mag besparen met betrekking tot zijn voeding. Aangezien het voer niet in een zak wordt opgeslagen, kan het nuttig zijn om een notitie te maken van de vervaldatum op een stukje papier, dat u op het opslagmedium voor het voer hangt.
Hondenwinkel

Optimale opslag van Royal Canin Droogvoer

Er zijn vele factoren die een belangrijke rol spelen wanneer u droogvoer voor honden op de juiste manier opslaat. Niet enkel de container, maar ook de omgeving is van belang. We komen hier later op terug.

Opslagmethode

Opslag van Royal Canin Droogvoer mag niet onderschat worden, zodat het voer lekker en knapperig blijft en geen vitamines of andere voedingsstoffen verliest. Aangezien droogvoer gewoonlijk in grote hoeveelheden wordt aangekocht, gaat het langer mee dan één maaltijd. Om het op de meest efficiënte manier op te slaan, dient het meteen uit zijn verpakking gehaald te worden en in een degelijke container geplaatst te worden. Dit geldt ook voor de moderne hersluitbare zakken, aangezien zelfs deze het voer in de meeste gevallen niet goed beschermen. Het is van belang het voer luchtdicht op te slaan en, indien mogelijk, in een lichtdichte container. Het is belangrijk dat de container hermetisch afgesloten wordt, zodat er geen insecten of knaagdieren toegang tot het voer krijgen. Insecten kunnen eitjes leggen in het voer, die honden kunnen opnemen, zodat ze vast en zeker wormen krijgen.

  Belangrijke punten bij aankoop van een container voor het voer:

  • De container dient groot genoeg te zijn
  • De container dient hermetisch afgesloten te worden
  • De container dient lichtdicht te zijn
  • De container dient waterbestendig te zijn, zodat er geen vocht kan binnendringen
  • De container dient hittebestendig te zijn

  De juiste omgeving voor opslag van voer

  Naast de juiste container, dient ook de juiste omgeving gekozen te worden voor de opslag van het voer. In ideale omstandigheden wordt het koel gehouden, met temperaturen tussen 11 en 30 graden Celsius, donker en vrij van een te hoge vochtigheid. Al deze factoren beïnvloeden het voer op een negatieve manier, en verandert niet enkel de smaak, maar ook de structuur. Bovendien kunnen vitamines en andere voedingsstoffen volledig vernietigd worden, zodat er niet langer voldaan wordt aan de behoeften van uw hond, wat de gezondheid van uw beste vriend kan schaden.

  Belangrijke punten bij de keuze van de juiste opslagomgeving

  • Temperaturen tussen 11 en 30 graden Celsius
  • donker
  • geen vocht of schimmel

  Hoe beïnvloeden externe factoren het droogvoer?

  Droogvoer royal caninU dient steeds voer te kiezen van hoge kwaliteit en met een hoge voedingswaarde, zodat uw hond fit en gezond kan blijven. Vooral de opslag is belangrijk, zodat het voer niet alleen goed blijft smaken, maar ook de belangrijke mineralen, vitamines en andere voedingsstoffen blijft behouden. Externe factoren kunnen het voer zelfs schaden op korte termijn. Vochtigheid zorgt voor de groei van schimmel en benadeelt de knapperige structuur van het droogvoer. Daarom is het belangrijk het voer niet in vochtige kamers op te slaan zoals een kelder of een waskamer. Men dient voorkeur te geven aan droge kamers, en ook de container dient waterdicht te zijn, en bijvoorbeeld niet gemaakt te zijn van hout of textiel.

  Zuurstof en temperaturen boven 30 graden Celsius kunnen de vitamines en andere voedingsstoffen vernietigen. Bovendien kunnen deze factoren oxidatie veroorzaken, wat al snel gevaarlijk kan worden voor uw schat, aangezien het kan leiden tot voedselvergiftiging. Daarom moet het voer zo koel en luchtdicht mogelijk bewaard worden. De temperaturen mogen ook niet te laag zijn, en best boven 10 graden Celsius. Koude temperaturen vernietigen de vitamines en voedingsstoffen niet, maar beïnvloeden de smaak van het voer.

   Overzicht van externe factoren op het droogvoer:

   Externe factor Effect
   Vochtigheid ●     groei van schimmel

   ●     wijzigt structuur van het voer

   ●     voer is niet knapperig meer

   Temperaturen boven 30 graden Celsius ● vernietigt vitamines

   ● vernietigt voedingsstoffen

   ● kan oxidatie veroorzaken

   ● kan voedselvergiftiging veroorzaken

   Zuurstof ● wijzigt structuur van het voer

   ● vernietigt vitamines

   ● vernietigt voedingsstoffen

   Licht ● vernietigt vitamines

   ● vernietigt voedingsstoffen

   Temperaturen onder 10 graden Celsius ● wijzigt structuur van het voer

   ● verandert de smaak

   Foto:
   © Javier Brosch – shutterstock.com
   © Jaromir Chalabala – shutterstock.com
   © Sbolotova – shutterstock.com